Aktuellt från torsdagsgruppen våren 2013

Hasse P, nedan t.v.
"Jag har varit med i SÖA i 2 terminer-gick med efter att ha träffat Ingvar Palm, en entusiast, på bokmässan i Örebro. Jag håller nu på att avsluta inbindning av 40 årsskrifter från Moholms hembygdsförening. Det blir tre böcker som jag ser fram emot att färdigställa till hösten.""Mäster Palm" kallas han i föreningen. Ingvar 90, är nestorn bland amatörbokbindare i Örebro. Han har haft bokbinderi som ett av sina många intressen långt innan han var med om att bilda SÖA i början av 1980-talet. Ingvar har hållit kurser i bokbinderi för ca 200 deltagare och finns alltid till hands om någon i gruppen behöver råd och hjälp. Ingvar brukar plocka några böcker ur sin stora samling och presentera för gruppen. Här visar han ett exemplar av Svenska Indelningsverket, Band 1 av C.L. Grill, som han skapat från en pocketlimmad faksimilupplaga genom att sy ihop sidorna på en vanlig symaskin.Birgitta W:
"Jag hade haft en ärvd bokbindarpress stående i många år och kontaktade Ingvar Palm för att höra om SÖA ville ha den. När jag skulle lämna den i höstas passade jag på att fråga om de kunde hjälpa mig binda om en trasig bok med "Ett urval sagor ur Bland Tomtar o Troll" där John Bauers fina teckningar ingår, och som min pappa köpte 1931. Det härliga gäng som samlats en torsdagseftermiddag ansåg att jag i så fall själv borde delta i arbetet. På den vägen är det. Med stor hjälp blev boken mycket vacker och nu fortsätter jag här."Ingemar W:
"Gjorde idag färdigt lagningen av denna kokbok som var ganska illa åtgången när jag fick den. Det enda som var någotsånär helt var själva sidorna men boken saknade rygg och pärmarna hängde löst. Jag är själv nöjd med resultatet och jag hoppas att ägarinnan till boken också blir det. Jag gick en kurs för flera år sedan med "Mäster"Palm som instruktör och har sedan fortsatt i den grupp som träffas på torsdagar. Några är verkligt duktiga med att binda och färdigställa riktigt proffsiga alster. Jag har inte lyckats komma upp i den klassen, men trivseln och den sociala gemenskapen är också viktig."


Håkan är en av dem i gruppen som gärna hjälper till när det kör ihop sig.