Aktuellt från tisdagsgruppen

Erika H-S

"Det ska bli små anteckningsböcker av material i färgat papper från Bra Begagnat. Pärmarna är ganska mjuka och formbara och gjorda av tapet och mönstrat papper. Anteckningsböckerna består av en inlaga som sytts ihop i ryggen, där de också eventuellt ska dekoreras med något för att piffas upp. De ska gå att gå att stänga med en enkel stängningsanordning."
"En större anteckningsbok/dagbok. pärmarna klädda med råsiden. bindningen i ryggen är dekorerad med en läderrem som också får fungera för att stadga upp boken."
"Jag gör en anteckningsbok med en bit vaxat tyg som klot. Jag har valt att göra rundade hörn på pärmen, vilket var lite pillrigt men blir fint.
Här häftar jag läggen till inlagan. Jag använder pärlsilke att sy med. Och jag syr enligt orientalisk bindning."  

Lena E-HOlle D
"En klassiker;
dags att montera bokens rygg. Här använder jag ett material som kallas pluviusin. Att montera ryggen på en bok med så kallade falska bind (upphöjningar i ryggen), är lite extra pillrigt. Man måste se till att ryggen smiter åt ordentligt runt de falska binden så att ingen luft finns kvar under pluviusinet i ryggen. Använd ett falsben och dina fingrar.
 Pluviusinet är starkt och elastiskt och tål att man sträcker och drar i det. 
Är man noggrann så blir resultatet bra."
                                                                                      


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar