Aktuellt från måndagsgrupp em hösten 2013


Rune B
”Har deltagit i bokbindarcirkel några år och känner mig fortfarande som nybörjare. Under hösten binder jag Krig och fred av Leo Tolstoy. Eftersom den inte är färdig visar jag en tidigare ombindning.”
Charlotta K
”Adressbok, hel ombindning, ett första försök.
Min gamla adressbok innehåller de närmaste; släktingar och nära vänner, alltså sådana adresser som är långvariga. Jag har försökt hålla den snygg, skriva prydligt m.m. Men pärmen, ett traditionellt bokbinderiband med blått tyg och marmorerat papper på framsidan,var utsliten. På det här sättet skulle jag slippa skriva om allt, samtidigt lämpligt som träningsbok, inte så jätteviktigt hur det blev. Jag använde ett grått klot med lite linnestruktur. För att markera framsidan, skar jag in en röd triangel nedtill.””Adventskalender, renovering. 
Kalendern är från Moma i New York, en present från en släkting. Efter många års användning av våra två barn, var den mycket sliten och ostadig. Eftersom den är så speciell, tyckte jag det fanns anledning att försöka renovera den. Själva boxarna, där man skulle stoppa in saker, var i gott skick. Jag fodrade hela insidan med tunn kartong, för att få den stadig, lade i några extra förstärkningar, limmade skador och retuscherade färg.Till sist gjorde jag en träfot, som gick att sticka in i den gamla pappfoten, för att den skulle stå stadigare.”Birgitta P
"Jag  har varit med i SÖA sedan 2008. På bilden några av mina ombundna böcker i olika utföranden."


"Den röda kassetten har jag gjort som skydd till boken Vikingarnas visdomsord ur Havamal. Material rött skinn och fodrad med bokens skyddsomslag. Den blå kassetten är till Viktor Rydbergs dikter."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar